onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Andabakov koncern Sunce i TUI u Sutivanu grade hotele s 5 zvjezdica

20.11.2017. | Announcements
Sunce koncern u vlasništvu Jake Andabaka kupio je 320.000 četvornih metara zemljišta u Sutivanu na otoku Braču. Tamo planiraju izgraditi tri nova hotela od pet zvjezdica u suradnji s njemačkim turoperatorom TUI-jem.

Riječ je o završnoj fazi zajedničkog pothvata ili joint venturea Sunca i njemačkog turoperatora TUI-ja, koji je od prošloga tjedna vlasnik 50 posto tvrtke Punta Zlatarac Tučepi.

‘Zemljište se nalazi na otoku Braču u općini Sutivan te predstavlja iznimnu lokaciju za razvoj novih turističkih objekata. Riječ je o površini od 320.000 četvornih metara uz direktan pristup obali te dobre infrastrukturne povezanosti‘, priopćili su iz Sunce koncerna.

Prema medijskim informacijama zemljište u Sutivanu nalazi se na oko 2,5 km udaljenosti od samog mjesta, prema Šolti, i prostire se kroz tri uvale, dok se u objavi dodaje da se radi o zemljištu dobre infrastrukturne povezanosti. Za kupnju zemljišta tvrtke Punta Zlatarac Tučepi, TUI i Sunce koncern dali su zajmove koji će biti pretvoreni u kapital te tvrtke.

"Ulaganje u Sutivanu logičan je nastavak poslovanja na Braču, gdje uz naše društvo Hoteli Zlatni rat imamo suvlasništvo u Zračnoj luci Brač, što nam jamči još bolju prometnu povezanost", pojašnjava Jako Andabak. Ovo će biti prva jača hotelska investicija u Sutivanu, gdje prevladava obiteljski smještaj, a zadnje dvije sezone posluje i luksuzni boutique hotel Lemon Garden. Mjesto se brendiralo kao destinacija pustolovnog i cycling turizma.


AUTHOR: onlyCROATIA.com
SOURCE: poslovni.hr
VISITS: 439