onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Hrvatska uspješno predstavljena na sajmu MAP u Parizu

20.03.2018. | Interesting news from tourism
Hrvatska turistička ponuda i ove se godine uspješno predstavila na najvećem turističkom sajmu za široku publiku u Francuskoj "Salon mondial du tourisme", koji se protekli vikend održao u Parizu.

Sajam svake godine posjeti više od 100.000 posjetitelja, a turističke novosti predstavljaju iz petstotinjak turističkih odredišta svijeta. Na sajmu su, osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, svoju ponudu predstavile i turističke zajednice grada Zagreba, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Međunarodni turistički sajam u Parizu posljednjih je godina udružen sa sajmom "Destination Nature" posvećenom aktivnom turizmu."Francuska za Hrvatsku predstavlja vrlo potentno tržište s kojeg posljednjih godina ostvarujemo odlične rezultate turističkog prometa. Zajedno s ključnim partnerima puno radimo na povećanju aviolinija koje predstavljaju jedan od ključnih preduvjeta daljnjeg rasta i zadržavanja pozitivnih trendova. Izuzetno nas vesele podaci Udruženja francuskih turoperatora (SETO) prema kojima je potražnja za paket aranžmanima za Hrvatsku u stalnom porastu, dok je prodaja i rezervacija ljetnih paket aranžmana za Hrvatsku u porastu od čak 45%“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić.

Da su dolasci iz Francuske u stalnom porastu potvrđuje i Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj. "U 2017. godini u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista što predstavlja porast od devet posto te rekordnih 2,1 milijun noćenja što predstavlja porast pet posto u odnosu na 2016. godinu. Posebno vesele i ostvarena povećanja u razdobljima predsezone i podsezone u regijama u kojima dosad Francuzi nisu bili prisutni u velikom broju čemu su pridonijele i brojne promidžbene aktivnosti u regijama iz kojih se uvode izravne zračne linije za Hrvatsku", istaknula je Mihalić Đurica.Dodajemo kako se hrvatska turistička promocija na francuskom tržištu nastavlja i u ovome tjednu nastupom na sajmu aktivnog turizma u Lyonu, a nakon čega slijedi i predstavljanje hrvatske turističke i pomorske baštine na manifestaciji "Escale à Sète", koju se održava na jugu Francuske u gradu Sète. Hrvatska će, uz Italiju, biti jedna od počasnih zemalja ovogodišnjeg izdanja manifestacije koja godišnje privlači oko 300.000 posjetitelja, koji će moći razgledavati oko 130 brodova. Tako je u sklopu hrvatskog predstavljanja organiziran dolazak nekoliko hrvatskih tradicionalnih brodova, kao što su kvarnerski guc, lošinjska regatna pasara, Condura Croatica, komiška sandula, neretvanska lađa i trupica.AUTHOR: onlyCROATIA.com
SOURCE: www.turistplus.hr, Foto: HTZ
VISITS: 462