onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Održana još jedna biciklijada za promociju Ćirine pruge na kojoj je sudjelovalo 196 biciklista

18.04.2018. | Cycling
Biciklistički klub Mostar organizirao je prošle nedjelje biciklijadu tragovima legendarnog Ćire od Mostara do Čapljine. Gotovo 200 biciklista vozilo je stazu dugu pedeset kilometara, koja s pravom pretendira postati prava turistička atrakcija.Toni Zorić iz Biciklističkog kluba Mostar izjavio je za poznati bosanskohercegovački portalklix.ba da je održana biciklijada još jedna u nizu aktivnosti na promociji turističke ponude biciklističke staze Ćiro od Mostara do Dubrovnika."Projekt revitalizacije uskotračne Ćirine pruge završen je u 2016. godini, a biciklijade koje organiziramo su samo nastavak našeg rada u cilju promocije ovog jednog zaista velikog projekta. Također, Ćirinu biciklističku stazu smo zajedno s Turističkom zajednicom HNK promovirali u Belgiji, Londonu i Austriji te smo naišli na veliki interes na sajmovima gdje su svi tražili informaciju više. Danas to radimo na najbolji način, putem biciklijade. Ovo je prva u nizu biciklijada koje ćemo organizirati u ovoj godini. Sljedeća nas očekuje već u lipnju, gdje ćemo promovirati dionicu od Čapljine do Ravnog, te posljednja u rujnu kada ćemo promovirati dionicu od Ravnog do Dubrovnika", rekao je Zorić.Nedjeljna biciklijada nije bila nimalo jednostavan projekt:
"Svakako da postoje biciklijade s puno većim brojem sudionika, poput one u Sarajevu koju organizira Giro di Sarajevo ili Tuzlanske biciklijade koja ima više tisuća sudionika. No, na ovoj današnjoj biciklijadi je bilo 196 sudionika koji su vozili dionicu dugu pedeset kilometara u jednom pravcu, odnosno sto u oba. Morate priznati da je to zaista zavidna kilometraža te doista nismo imali nijedan incident niti lošu situaciju. Ovim putem želio bih se još jednom zahvaliti velikoj ekipi koja stoji iza imena Biciklistički klub Mostar, ekipa je odradila vrhunski posao. Svih 196 sudionika je u svakom trenutku bilo sigurno i svi su se sigurno vratili svojim domovima prepuni dojmova", kaže Zorić.Zorić dodaje da treba istaknuti i podršku ovog događaja, a to je nešto što žalosti bicikliste.

"Osim Turističke zajednice HNK nijedna turistička agencija, tvrtka ili općina nisu prepoznale niti podržale ovaj događaj. Ovo danas što smo napravili je jedna velika promocija Hercegovine i njene turističe ponude. Slobodno mogu reći da su ove slike i video s današnje biciklijade veća promocija od bilo kojeg sajma organiziranog u ovoj regiji", rekao je Zorić.Dvije stotine ljudi, sudionika na biciklijadi, će dijeliti slike i dojmove iz Hercegovine na svojim društvenim mrežama. To je promocija koju će vidjeti više milijuna ljudi na internetu.

"Da ne govorimo kolika je ovo promocija biciklizma među lokalnim stanovništvom koje nas je gledalo u čudu te izašlo iz svojih domova da nas pozdravi i vidi što se događa. Možemo se samo nadati da ćemo u budućim organizacijama naići na malo bolju podršku kako lokalnih vlasti, tako i tvrtki koje žive od turizma na ovom području, jer doista ovo je njihova velika promocija", rekao je na kraju Toni.AUTHOR: onlyCROATIA.com
SOURCE: klix.ba, foto: Bike magazin
VISITS: 594