onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Od siječnja Cro kartice kao voucher od 2500 kuna

30.07.2019. | Interesting news from tourism

Četvrtim krugom porezne reforme ministra financija Zdravka Marića napokon je službeno potvrđeno kako će dugo najavljivana Cro kartica napokon doista i zaživjeti, i to od 1. siječnja sljedeće godine, kad bi na snagu trebale stupiti i ostale porezne novosti, piše Jutarnji list.

Potvrdio je to i ministar turizma Gari Cappelli, najavivši kako će poslodavci od siječnja sljedeće godine radnicima moći u obliku posebnog vouchera "uplatiti" maksimalno 2500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te u periodima izvan glavne sezone.

Tako je, Cro kartica , koja će se s kompletnom poreznom reformom nalaziti na javnom savjetovanju, trebala bi krenuti od siječnja, a nama je to posebno drago jer je njena namjena poticati potrošnju u razdobljima izvan sezone, između listopada i travnja, kao i poticati potrošnju na kontinentu, iako iz nje neće biti isključena niti ponuda na obali", najavio je ministar Cappelli.

A ona će funkcionirati na sljedeći način: poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno 7500 kuna neoporezivo po radniku, a porezna reforma sad će omogućiti da se najviše 2500 kuna od tog iznosa radnicima, na ime nagrade, može isplatiti putem Cro kartice .

Kako ne bi bilo zabune, Cappelli je pojasnio da Cro kartica u stvarnosti uopće neće biti u obliku plastificirane kartice već će cijela stvar biti riješena najvjerojatnije u obliku papirnatog vouchera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa, a potom ga koristiti u poslovnim subjektima diljem zemlje.

Konkretnije, voucher neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.


AUTHOR:
SOURCE: Jutarnji list
VISITS: 69