onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

OTVOREN ADRIATIC GASTRO SHOW

05.02.2020. | Gastro


U Spaladium Areni danas je svečano otvoren šesti po redu Adriatic Gastro Show na kojem se na 12.000 metara kvadratnih atraktivnog izložbenog prostora, kroz specijalizirane manifestacije predstavlja cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga. Ovogodišnji Adriatic Gastro Show tako na 200 izložbenih prostora okuplja preko 1000 tvrtki izlagača. Direktor marketinga sajma, Josip Bužančić, rekao je kako na sajmu izlažu izlagači iz 20 svjetskih zemalja, čak iz Amerike, Afrike, a pojedini stižu i iz Azije javljaDalmatinski portal.

- Možemo se pohvaliti kako smo po četvrti put popunili ukupne kapacitete kompleksa Spaladium Arene. Ponosni smo na brojku izlagača koji su raspoređeni u nekoliko tematskih cijelima: prehrane, ugostiteljske opreme, namještaja i turizma. Okupljamo cjelokupan gastronomski, ugostiteljski i turistički potencijal Splita, Dalmacije i šire. Izdvojio bih i veliki broj konferencija i skupova, s druge strane imamo bogat popratni program, kako za profesionalce, tako i za obične posjetitelje. Naš turistički potencijal nije dosegnuo gornje granice i možemo očekivati u idućim godinama stabilan rast - poručio je Bužančić koji ističe kako sajam okuplja najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma te najavljuje cooking show, organizirane posjete hotelskih lanaca, stručna predavanja - istaknuo je.Uz niz velikih tvrtki izlagača poput Metroa, Alce, Stanića, Velproa, Apfela, Tekstilprometa… Važnost Adriatic Gastro Showa, te njegov utjecaj na gospodarske procese malog i srednjeg poduzetništva regije Dalmacije, posebno u segmentu turizma, su prepoznali i pokroviteljstvom podržali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Splitsko-dalmatinska županija Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Splita...

- Predivno je vidjeti prepunu Spaladium Arenu. Podržavamo ovaj sajam financijski, ali i radimo niz drugih aktivnosti u gospodarstvu. Imamo novu liniju sufinanciranja kamata poduzetnicima od 200 tisuća do pet milijuna kuna, a obrtaj sredstava u prošloj godini bio je gotovo 600 milijuna kuna. Uveli smo i financiranje OPG-ova, inovacija i drugo. Ova ponuda koja će biti prezentirana kroz tri dana sajma uistinu je impresivna, a da nije bilo kvalitetnog turizma zasigurno izlagači ne bi bili tu - zaključio je Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.Direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić istaknula je značaj i doprinos sajma razvoju turizma u predsezoni.

- Veliki broj izlagača i gostiju garancija je da su organizatori i ove godine odradili iznimno uspješan posao. Kada tome pridodamo brojne edukacije i forum s vrlo zanimljivim temama, ne sumnjam u uspješnost i zanimanje javnosti za ovu manifestaciju. Evo jedna topla pozivnica svima da sudjeluju s nama u radionicama kako bi bili spremniji za novu, iznimno zahtjevnu, turističku godinu. Prošlu godinu završili smo s iznimno dobrim brojkama, a što je još važnije imali smo dobru zaradu i visoko zadovoljstvo naših građana i naših gostiju. Ovakve manifestacije upravo doprinose tome da postanemo prepoznatljiva turistička destinacija na gastronomskoj karti svijeta, a ujedno nam pune kapacitete u ovo doba godine - dodala je Vukšić.

Dragutin Ranogajec, predsjednik HGK-a, kazao je kako su prepoznali Adriatic Gastro Show kao mjesto okupljanja svih onih koji imaju ponudu u turizmu.

- Na ovom sajmu možemo vidjeti novitete u eno i gastro ponudi, a tako svi rastemo. Ovakve manifestacije uvijek donose jedan novi vid suradnje. Govorili su da će sajmovi postati virtualni ili će se ugasiti. Međutim to se nikada neće dogoditi jer živi kontakt i stisak ruke donose sklapanje novih poslova. Veseli nas što smo suorganizator ovog događaja i želimo puno uspjeha našim članovima - poručio je Ranogajec.

Dogradonačelnik Nino Vela istaknuo je kako ovakvi sajmovi promoviraju turizam i gastronomiju te zaključio kako će se uspjeh u tim granama odraziti i na razvoj gospodarstva u cjelini.AUTHOR:
SOURCE: Dalmatinski portal/Antonia Klanac; foto: Veljko Martinović
VISITS: 173