onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Dubrovačke zidine posjetilo milijun posjetitelja

17.10.2016. | Interesting news from tourism
U četvrtak popodne po prvi put u povijesti prodana je milijunta ulaznica za dubrovačke zidine tijekom jedne godine, a milijunta posjetiteljica zidina je Therese Kunze iz Njemačke

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Denis Orlić rekao je kako današnji događaj ima slatko-gorak okus, jer UNESCO-ove smjernice predviđaju do osam tisuća posjetitelja dnevno u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, ali njih je tijekom sezone znatno više tako da je ovogodišnji dnevni rekord bio nešto više od deset tisuća ljudi. Sukladno planiranom padu posjetitelja tj. ograničavanjem dnevnog limita turista u DPDS najavljuju povećanje cijena ulaznica od sljedeće godine, umjesto dosadašnjih 120 kn karta za Dubrovačke zidine stajat će 150 kn.

Stonske zidine, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav

Zanimljivo kako su veličanstvene Stonske zidine, nakon Kineskog zida, najdulji sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu. Zahvaljujući DPDS, dobivaju sve atraktivniji izgled, a godišnje ih posjeti i do 50 tisuća posjetitelji, a novost je i upravo dovršena obnova najveće tvrđave Veliki kaštio.


AUTHOR: hrturizam.hr
SOURCE: hrturizam.hr
VISITS: 1170