onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Novi ministar turizma Gari Capelli iz Malog Lošinja

19.10.2016. | Interesting news from tourism
Jučer kasno navečer odlučeno je kako će novi ministar turizma u vladi Andrije Plenkovića biti Gari Capelli (1961.) iz Malog Lošinja, inače i predsjednik Odbora za turizam u HDZ-u, te dosadašnji gradonačelnik Malog Lošinja.

Završio je Pomorski fakultetu u Rijeci, a od 2005. godine se kandidira za gradonačelnika Malog Lošinja i na toj funkciji obavlja već treći mandat. Mali Lošinj se uz njegovo vodstvo prometnuo kao otok vitalnosti na međunarodnoj turističkoj karti postavši i vodeća otočna destinacija u Hrvatskoj. Član je HDZ-a od početka 1990-ih, te je bio i zastupnik 6. saziva Hrvatskog sabora, a prije aktiviranja u politici bio je i vlasnik u obiteljskoj turističkoj agenciji, radio je i u Jadranskim luksuznim hotelima (JLH), a 1999. bio je i u hrvatskom konzulatu u Trstu zadužen za gospodarsku suradnju. Gari Capelli biti će 11. ministar turizma u Hrvatskoj, te prvi ministar turizma koji dolazi s Kvarnera, dok je nekako to mjesto uvijek bilo „rezervirano“ za turističke stručnjake iz Istre.

Bez obzira na rekordnu turističku sezonu u svim segmentima, u sektoru turizma mora doći do velikih promjena, pogotovo što se tiče nevjerojatnog potencijala u kontinentalnom turizmu. Odlična je vijest što je novi ministar turizma dugogodišnji turistički djelatnik s puno iskustva, kako političkog tako i onog praktičnog s terena.

Iskreno se nadamo kako će Gari Capelli posložiti kockice našeg turističkog mozika i da se napokon počnemo baviti turizmom na strateški i održivi način. Čestitamo novom ministru turizma na imenovanju i želimo mu puno uspjeha u danjem razvoju hrvatskog turizma


AUTHOR: hrturizam.hr
SOURCE: hrturizam.hr
VISITS: 927