onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Zašto posjetiti Mljet?

19.04.2017. | Local Destinations
Nalazi se u neposrednoj blizini Korčule i Dubrovnika, a od poluotoka Pelješac dijeli ga Mljetski kanal.
Jedinstvena flora i fauna, prelijepi krajolici i bogata kulturna povijest čine Mljet najljepšim prirodnim otokom na Jadranu.
Ne usuđujemo se reći da li je povijest ili su mitovi i legende lokalnog stanovništva, ali vjeruje se da je baš ovdje Odisej doživio brodolom na hridu Ogiran i ostao zatočen 7 godina,te da je Mljet drevna Ogigija, a to se moze potkrijepiti činjenicom da se maslenici i vinogradi nalaze neposredno uz mjesto brodoloma.
Na južnom dijelu otoka nailazimo na Malo i Veliko jezero koji su povezani kanalom dugim 30 metara. Prirodni su fenomen nacionalnog parka Mljet, a ujedno i najposjećenije mjesto na otoku pogodno za razne vrste aktivnog odmora.

Veliko jezero je zaljev povezan s otvorenim morem nastao potapanjem polja. Tu su benediktinci izgradili mlin kojeg pokreće morska struja, a služio je za proizvodnju soli. Na južnoj strani jezera nalazi se otočić Sveta Marija koji je poznat po benediktinskom samostanu iz 12. stoljeća. Samostan je izgrađen u renesansnom stilu, a napušten je 1869. Uz odlazak benediktinaca veže se legenda da su prokleli mjesno stanovništvo.

BIKE savjet:
Izlet za ljubitelje adrenalinske vožnje kroz prirodu

Praktični savjet:
Preporučujem vožnju u proljeće te početak ili kraj ljeta

Izlet: onlyCROATIA.com
Biciklizam: Zašto posjetiti MljetAUTHOR: Ivan Cvitković
VISITS: 1559