onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Redenen om Mljet te bezoeken

19.04.2017. | Local Destinations
Mljet is het meest zuidoostelijk eiland van de grotere Adriatische eilanden van de regio Dalmatië. Het ligt in de buurt van Korčula en Dubrovnik. Mljet ligt ten zuiden van het schiereiland Pelješac, waaruit het is gedeeld door het Mljet-kanaal.
Dingen die dit eiland zo bijzonder maken, zijn de ongelooflijke geschiedenis en traditie. Homerus schreef over Mljet in zijn gedicht Odysseus. Odysseus zijn boot was verwoest en was daarom 7 jaar lang op het eiland gevangen. Lokale bevolking is van mening dat Mljet eigenlijk oude Ogigia is.
Het noordwestelijke deel van het eiland omvat een binnenzee en een klein eiland erin en heet Groot Meer. Meer bevat eiland van St. Mary, waar de Benedictijnen een klooster hebben gebouwd. Tijdens de heerschappij van Napoleon werd het klooster van St. Mary verlaten.
Groot meer is een natuurlijk fenomeen van Nationaal Park Mljet en de meest bezochte plaats op het eiland dat perfect past bij verschillende soorten actieve vakantie.
Unieke flora en fauna, prachtige landschappen en een groot cultureel erfgoed maken Mljet een onvermijdelijk bestemming aan de Adriatische Zee.
Voor meer informatie over Mljet en onze afspraken klik op onderstaande link:
Http://www.onlycroatia.com/excursions-details,120,cycling-mljet-island-st-pauls-road


AUTHOR: Ivan Cvitkovic
VISITS: 410