onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Fietstour op Ciro´s spoorlijn

23.04.2017. | Local Destinations
Terwijl ik een kopje koffie drink op de luchthaven van Sarajevo in afwachting van de komst van mijn team uit België. Samen met Alexandra, Marco en Yves ga ik op een ontspannende wandeling in Barščaršija waar we de beroemde ćevape uit Sarajevo eten, na het avondmaal gaan we naar Mostar.
Een mooie zaterdagochtend in de stad aan de rivier Neretva was een ideaal moment om te gaan fietsen, dus we gaan een ritje doen op Ciro’s spoorlijn. Vertrokken vanuit de oude brug bezochten we Vrelo in Blagaj en Neretva vallei gingen we verder richting Pocitelj. Na een bezoek aan de antieke bezienswaardigheden bereiken we het oude monument Mogorjelo dat onze eindbestemming is voor de dag.
Op paasmorgen was er een echte feestelijke sfeer voor het ontbijt waarna we onze reis voortzetten. De dag begonnen we met een bezoek aan de grot Vjetrenica die ons versteld liet staan door haar ongelooflijke schoonheid. De weg naar Zavala passeren we de intact gebleven landschap van Hercegovina en komen we aan tot Ivanica die een prachtig uitzicht op Dubrovnik en omgeving verschaft, een uitzicht dat echt adembenemend is.
We vertrekken op lunch en beginnen in te pakken voor de terugweg. Tijdens de rit klaagt Yves dat ze jaloers zijn op hun vrienden die aankomende week komen in Dubrovnik voor een zevendaagse fietstour op Ciro’s spoorweg. Voor het opstijgen met het vliegtuig stopten we voor het avondmaal in Jablanac om te proeven van de beroemde lam. We hadden een klein probleempje met Alexandra die vegetarisch is, maar we vonden een mooie oplossing namelijk lokale specialiteit, spinazie quiche.


FIETS tip:
Fietstocht voor liefhebbers van natuur en geschiedenis

Praktische tips:
Intermediate routes geschikt voor recreatie, raad ik aan om te rijden in de lente en het begin of einde van de zomer

Excursie: onlyCROATIA.com
Fietstour: Ciro’s spoorlijn


AUTHOR: Ivan Cvitkovic
SOURCE: 68
VISITS: 953