onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Biciklizam: Vinska cesta Pelješac

29.04.2017. | Local Destinations
Alice, Jean i Thomas moji su prijatelji iz francuske regije Bretanja. Već neko vrijeme planiraju svoj dolazak u naše krajeve, a to sam napokon dočekao ovog proljeća. Veliki su zaljubljenici u prirodu, sport i gastronomiju te sam stoga odlučio odvesti ih na pravo mjesto po njihovom ukusu, Pelješac.

U Stonu nas je dočekalo dobro poznato lice, naš Mostarac Ognjen koji se potrudio da nam priredi nezaboravan izlet. Nakon šetnje Stonskim zidinama spuštamo se u grad i spremamo za vožnju bicikla. Cestom tik uz drevnu solanu penjemo se na brdašce iza kojeg stižemo u ribarsko selo Kobaš. Lokalno stanovništvo pokazalo nam je stare tehnike pravljenja mreže i pecanja. Posebno oduševljena bila je Alice kojoj je barba Šime ulovio morsku zvijezdu.

Iz Kobaša vratili smo se u Ston na zasluženi ručak. Ekipa je čula mnogo toga o tradicionalnim stonskim kamenicama i imala želju da ih kuša. Osmijesima nisu skrivali osjećaj zadovoljstva, a Jean je kroz šalu priznao da bretonske kamenice nisu ni do koljena stonskim. Za ručkom Ognjen nam je ispričao bogatu vinsku povijest Pelješca te smo se uputili autom prema Žuljani.

Bicikliramo vinskom cestom prolazeći kroz vinograde i maslenike koje sunce toliko izmaltretira da dobijemo Dingač, najčuvenije hrvatsko vino. Znao sam da je Thomas veliki ljubitelj dobre kapljice vina, stoga sam predložio zaustavljanje u vinariji. Pijuckanje vina uz pogled na pučinu bio je pravi odmor za dušu.
Vozeći natrag do automobila Thomas mi je u superlativima opisivao doživljaj i obećao ponovni dolazak krajem ljeta.

BIKE savjet:
Nezaobilazan biciklistički izlet za ljubitelje prirode i gastronomije

Praktični savjet:
Srednje zahtjevne asfaltne staze pogodne rekreativcima, preporučujem vožnju u proljetnom periodu te početkom ili krajem ljeta

onlyCROATIA.com
Biciklizam: Vinska cesta Pelješac


AUTHOR: Ivan Cvitkovic
VISITS: 844