onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

onlyCroatia.com - Travel news and infos

 

Biciklizam: Otok Korčula

07.05.2017. | Local Destinations
Produženi vikend za prvomajske praznike vidio sam kao sjajnu priliku za posjet jednom od najljepših otoka na Jadranu, Korčuli. Opuštanje od napornog radnog tjedna odlučio sam potražiti na Lumbardi. Ustajem rano i krećem put Orebića.

U trajektnoj luci čekalo me je dobro poznato lice, moj prijatelj Denis iz Splita. Nakon kraće vožnje brodicom sjedamo na bicikla i krećemo na vožnju. Biciklirajući od Starog grada prolazimo bogatim kulturnim nasljeđem otoka diveći se drevnim crkvama i kamenim palačama iz rimskog doba.

Prateći cestu ulazimo u srce otoka vozeći hladom crnogoričnih šuma. Spuštajući se prema malom mjestu Lumabarda prolazimo makadamskim stazama kroz vinograde i maslenike te koristimo priliku za slikanje. U Lumbardi susrećemo lokalno stanovništvo kako radi u voćnjaku. Ponudili su nas narančama i smokvama koje su bile pravo osvježenje . Nakon male pauze nastavljamo dalje prema čuvenoj pješčanoj plaži Lumbarda.

Vrijeme je bilo idealno, a temperatura mora iznenađujuće velika za proljeće tako da smo ovu priliku iskoristili za otvaranje sezone kupanja. Poslije osvježavajućeg odmora na plaži vraćamo se natrag prema Starom gradu i ukrcavamo na brodicu.

Za kraj odličnog dana počastili smo se večerom u Orebiću kušajući lokalne specijalitete, ribu i plodove mora.

BIKE savjet:
Biciklistički izlet stvoren za ljubitelje mediteranske klime i otočnih ljepota

Praktični savjet:
Kombiancija asfaltne i makadamske podloge, preporučujem vožnju u proljeće te početkom ili krajem ljeta

onlyCROATIA.com
Biciklizam: Otok Korčula


AUTHOR: Ivan Cvitkovic
VISITS: 542